Egy nő átlagos napja?!

Google Glass: egy nő átlagos napjaA Google egyik legújabb találmánya, a Google Glass, sok vitát váltott ki. Egyesek a technika új csodájaként kezelik, mások azonban gyanakvással tekintenek az új eszközre. Az azonban biztos, hogy a Glass a reklámipar, illetve a társadalmi célú hirdetések számára is új lehetőség jelent. Egy londoni kreatívokból álló csapat a Nemzetközi Nőnap alkalmából egy figyelemfelkeltő videót készített, amelyben egy nő napját követhetjük végig. A videó érdekessége, hogy minden eseményt a főszereplő szemszögéből követhetünk végig, mintha ő egy Google szemüveget viselne.

A videó első percében minden szépnek és jónak tűnik. A főszereplő hölgy felkel, felöltözik, reggelizik, elmegy egy könyvesboltba, találkozik a barátnőjével. A vártatlan fordulat azonban a hazaérkezéskor következik. Nem lövöm le, hogy miről van szó, mindenki megnézheti a videóban.

Google Glass: egy nő átlagos napja

A kisfilm célja a figyelem felhívása egy társadalmi problémára, tehát akár társadalmi célú hirdetésnek is elmenne, azonban nem megrendelésre készült. A források szerint sem a Google, sem más cég vagy alapítvány nem áll mögötte. Az üzenetet sokkoló módon próbálja átadni, ami szerintem jól sikerült. Az által, hogy az eseményeket a főszereplő szemével látjuk, a mondanivaló sokkal személyesebbé válik.

Ezúton kívánunk a blog minden nő olvasójának boldog Nőnapot!

Forrás: Adweek

Írj egy hozzászólást, és hagyj hátra egy visszakövethető linket a weboldaladról.