Happy őrület a világ minden táján

Happy őrület a világ minden tájánAlig ért véget a Gangnam Style, a Harlem Shake vagy a Boggie videók általi rajongás, újabb őrülettel fertőződött meg a világunk. Az infekció tünetei: boldogság, tánc, mosoly, kreativitás, jókedv, derű. Sokunknak ismerős a Gru 2 című animációs film, melynek egyik betétdala a Pharrell Williams által előadott és írt Happy című szám.
2013 novemberében Clement Durou és Pierre Dupaquier ezt videoklipként is feldolgozta, amely a világ első 24 órás interaktív klipjévé vált. A klip egy egész napot ölel fel, éjszakától éjszakáig tart, vagyis 24 órányi mozgókép anyag látható benne. Az előadó mellett több mint 360 másik szereplő jelenik meg a képernyőn, köztük a színész Steve Carell, a színész-énekes Jamie Foxx és Kelly Osbourne, a tévés Jimmy Kimmel és még folytathatnánk a sort. A zene fülbemászó, a jelenetek pedig mosolyt csalnak az arcunkra. A francia rendezőpáros az előző interaktív videóját, az I’ve Seen Footage című zeneszámra alkotta meg.

Happy őrület a világ minden táján

Miért is ismeri mindenki az Oscar-díjra jelölt slágert?
Mert „minden ember boldog akar lenni” idézhetnénk Halmágyi Sándor jól ismert zeneszövegét.
A táncolós, vidám, a francia páros által rendezett klip megjelenése után, egy párizsi rendező forgatta le ugyanerre a számra a videoklipjét, immáron nem Los Angeles-ben, hanem Párizs nevezetes épületei, terei előtt. A vírusként terjedő videó arra késztette a boldog embereket, hogy utcákon, aluljárókban, éttermekben, egyetemeken, uszodákban táncoljanak. 2013 novemberétől több mint 50 ilyen jellegű videó jelent meg a világhálón Londontól Sydney-ig és Cotonou-tól (Afrika) Vilnius-ig; és kitudja még hány van készülőben?

Egy Happy-videó elkészülte után beszélnek a rendezők és kezdeményezők imázs videóról, reklám videóról, kampányfilmről és szórakozásról. Ha mindezt át akarod élni, vedd a kamerád és egy vidám csapatot, majd az elkészült anyagot vágd össze Pharrell dalára. A siker garantált!

Forrás: New York Times

Írj egy hozzászólást, és hagyj hátra egy visszakövethető linket a weboldaladról.