» Bejegyzések CSR kategóriában a Kommunikációs Blogon:

Vállalatok társadalmi felelősségvállalása – elmélettől a gyakorlatig

vallalatok-tarsadalmi-felelossegvallalasa-elmelettol-a-gyakorlatigA vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) az utóbbi évek során komoly fejlődésen ment keresztül, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vállalatok körében. A vállalatok vezetői a civil társadalom hatására kezdenek ráébredni arra, hogy minden tettükért felelősek, ami hatással van a közösségre, a környezetre Tovább »

Reklámok, nonverbális jelek és CSR. Eszközök az egyéni és szervezeti kifejezésre

3. Kommunikációs NapokIsmerős hely, ismerős arcok, ismert előadók, újra Kommunikációs Napok voltak Kolozsváron. A Fejezd ki magad mottóra épült konferencia szervezői, színes témákkal várták az érdeklődőket: szó volt a kommunikáció felelősségéről, a non-verbális kommunikáció erejéről, a társadalomról, a mobiltelefonok világáról, és Tovább »

Hogyan kommunikáljuk a CSR projekteket?

Hogyan kommunikáljuk a CSR projekteket?Rengeteg vállalat azért nem foglalkozik a vállalati társadalmi felelősségvállalással, mert egyszerűen félnek, hogy ez külső szemmel úgy jön le, mintha reklámot csinálnának saját maguknak – állítja Jim Nail, a Speaking Susteinability tanácsosa. Szerinte, nem a cselekedetekkel van a gond, hanem a kommunikációval, hiszen Tovább »

BizCamp: Amiért érdemes volt részt venni, és amiért nem – Megkésett élménybeszámoló egy bukaresti konferenciáról

BizCamp: Amiért érdemes volt részt venni, és miért nem Két hete részt vettünk a negyedik alkalommal megrendezett business táborban, amit én, a címben is jelezve, inkább konferenciának neveznék. A Ramada Majestic Bucharest hotelben megrendezett BizCamp egyetemi hallgatókat és fiatal szakembereket célzott meg, akikből 60-80-an jelentek meg az esemény Tovább »

CSR tájékoztató az Ogilvy PR csoporttól

communicating_csr_ogilvy

Az Ogilvy PR Worldwide és a Cranfield University – School of Management szerkesztésében látott napvilágot a “Building trust and Communicating CR Effectively” (Hogyan építs bizalmat és kommunikáld a CSR-t hatékony módon) című társadalmi felelősségvállalási tájékoztató füzet, melynek célja különböző CSR stratégiák Tovább »

Fontosabb a CSR 2010-ben

consumer_good_forum_logo

Romániában még nem, fejlettebb országokban azonban már észlelhető a CSR fontossága a vállalatok körében. A gazdasági válság ellenére, 2010-ben a CSR az első helyek között szerepel a kiskereskedelmi és multinacionális vállalatok elsőbbségi listáján. A januárban, a The Consumer Goods Forum által, végzett Tovább »

Márkaépítés támogatással

think outside the box_tusnad

A Think Outside The Box nevű projekt Csibi Magor kezdeményezésével indult útjára, először csak román nyelven. A projekt a hotnews.ro-n olvasható, ami mindenről szól, ami a dobozon kívül található. Csibi Magor, a politikusból lett újságíró így nyilatkozik a kezdetekről a projekt honlapján:”szerettem volna ugyanazt Tovább »

Zöld Esernyő karaván 2009 – összefoglaló

umbrela verde - zöld esernyő logo

Két évvel ezelőtt, a Tuborg elindította a Zöld Esernyő (Umbrela Verde) környezet felelősségvállalási programot. Ennek vezérelve egyszerű volt: a hangsúlyt a személyes példamutatásra és a kisebb gesztusokra, jóérzésre fektették, melyeknek megtöbbszörözésével jelentős változások érhetők el. A programban fontos Tovább »

Business Ethics 360° – első alkalommal

Business Ethics 360°

A Post Privatizare Alapítvány szervezésében, 2009 december 10-én sor került a Business Ethics 360° nevű rendezvényre, a bukaresti Athenee Palace Hilton Hotelben. Etika az üzleti életben – ez volt a rendezvény fő szervezőelve, melynek keretén belül olyan előadásokat mutattak be, melyek a vállalati társadalmi Tovább »

Zöld sarok – elektronikai és elektromos berendezések újrahasznosítása

Zöld Sarok-Colt Verde

Az UniCredit Tiriac Bank a Zöld Sarok (Colt Verde) projekt keretén belül az országban található összes kirendeltségébe (245) beszerelték a begyűjtési tartályokat az elektronikai és elektromos berendezések részére. A kampányt partnereik, a Recolamp és az ECOTIC, segítségével Tovább »