» Bejegyzések Design kategóriában a Kommunikációs Blogon:

A design, mint egyéniség

A design, mint egyéniségMind megváltoztunk. “Egyre autentikusabbak vagyunk – a közösségi oldalakon legalábbis!” – erre a mondatra kaptam fel a fejem abban a cikkben, amelyet a creativebloqon találtam. Ebben a kontextusban, az autenticitás azt jelenti, hogy egyre kevésbé vagyunk képesek eltitkolni „valódi énünket” a közösségi Tovább »

IKEA, RGB és az aha-effektus

IKEA, RGB és az aha-effektusAz IKEA hagyományos felületen (reklámvásznak) hagyományos eszközökkel (reflektorok), de annál kreatívabb módszerrel hirdeti, hogy szűk beltereket is képes takarékosan betölteni. Legújabb reklámjukban rendkívül találékonyan és hatékonyan használják ki az RGB színösszetétel adta lehetőségeket. Tovább »

2014 webdesign trendjei

2014 webdesign trendjeiÚj év, új kezdet, új trendek. Lássuk mi a menő 2014-ben, ami a webdesignt illeti. Egyes design elemek maradtak még az elmúlt évből, de az idei év is tartogat meglepetéseket. 2014-ben a webdesign első sorban: élményszerű kell legyen. A design felépítése, színei meghatározó szerepet játszanak e tekintetben. Tovább »

Népszerű portékák stock(oldalak)on

Népszerű portékák stock(oldalak)onBizonyára akad köztetek olyan, aki szabadidejében fotózni, rajzolni – akár digitálisan, akár ceruzával papíron – szeret vagy előadások alatt firkálgat ezt meg azt. Talán vannak olyanok is köztetek, akiknek eszébe jutott, hogy valamilyen módon ezt a tehetséget kamatoztatni kellene. Nem kell sokáig törnünk a fejünket azon, hogy Tovább »

Színelmélet – A színterek (2. rész)

Színelmélet alapjai színterekAz előző részben olvashattatok a színelmélet alapfogalmairól, még egy ideig maradunk az alapoknál és a színterekkel fogunk megismerkedni. A színtér (color space) a színek ábrázolására használható virtuális térbeli koordinátarendszer, ahol az egyes színek tulajdonságait azok koordinátái fejezik ki. A színtérben az Tovább »

Színelmélet – Az alapok (1. rész)

Színelmélet alapjaiA színekről és a színelméletről szóló tartalommal több enciklopédiát is be lehetne tölteni, viszont van néhány alap, amelyeket a designereknek, tervezőknek is tudniuk kell – még akkor is ha a téma végtelenül unalmas a többség számára. Ha grafikai tervezéssel foglalkozol, biztos vagyok benne, hogy hallottál már a Tovább »

Majdnem két évtizede kísért a Comic Sans

Majdnem két évtizede kísért a Comic Sans Valamivel több, mint egy évtizede, az első számítógépes tapasztalataink idején, előszeretettel használtuk a Comic Sans betűtípust. Ki ne emlékezne a jó öreg, kerek fontra, amit levelezésekkor, esszék, meghívók, önéletrajz írásakor használtunk? Az biztos, hogy abban az időszakban a Comic Sans kiérdemelte a leggyakrabban Tovább »