Népszerű portékák stock(oldalak)on

Népszerű portékák stock(oldalak)onBizonyára akad köztetek olyan, aki szabadidejében fotózni, rajzolni – akár digitálisan, akár ceruzával papíron – szeret vagy előadások alatt firkálgat ezt meg azt. Talán vannak olyanok is köztetek, akiknek eszébe jutott, hogy valamilyen módon ezt a tehetséget kamatoztatni kellene. Nem kell sokáig törnünk a fejünket azon, hogy mit lehet kezdeni egy jó fényképezőgéppel vagy a rajztehetségünkkel. A „stock-ipar” mára akkorára nőtte magát, hogy szinte nem találni olyan embert, aki ne hallott volna még róla. Csakhogy éppen emiatt, a globalizáció miatt gyakran nehéz újat létrehozni, vagy legalább eladhatót.
Az utóbbi időben tehát feltevődött bennem a kérdés: Vajon milyen típusú vektorgrafikákkal (fotókkal) érdemes foglalkozni, ha stockoldalakon szeretnénk kereskedni velük? Nos, ez attól függ mi a célom vele. Ha gyorsan akarok pénzhez jutni, kénytelen vagyok „tömegárut forgalmazni”. Ez azt is magával vonja, hogy igyekszem az általános ízlésnek megfelelni és azt is, hogy mennyiségre törekszem és ezekhez hasonló címkés, kacskaringós, virágos vektorokat gyártok:

Vektorgrafika Shutterstock-onVektorgrafika iStock-onVektorgrafika iStock-on

Ugyanebbe a kategóriába tartoznak a foglalkozásokhoz, karakterekhez, ikonokhoz köthető, továbbá állatfigurák, business figurák, egészséghez kapcsolódó vektorgrafikák is, amelyekből sosem elég. Ha megfigyeljük az egyik legismertebb stockoldal heti top 50-es listáját, látható, hogy a szezonális ábrák vannak első helyen (esetünkben Valentin-napi mintákat látni, minél inkább közeledünk az adott eseményhez, annál többet). De ugyanez érvényes a halloweenre, karácsonyra, húsvétra stb.

Shutterstock legkeresetebb fotók január közepén

Természetesen választhatod a nehezebb, de minőséghez közelibb utat is, ahol elsősorban saját igényeidnek kell megfelelj.
Ha sikerült döntened, kiválasztottad a neked megfelelő utat, már csak a regisztráció van hátra. Ugyanúgy ahogy a fotók esetében, a vektorok esetében is a feltöltendő dokumentumnak meg kell felelnie adott elvárásoknak.

Végül arra is figyelned kell, hogy van aki exkluzivitásra kötelez. Ilyen például az Istock. Ez azt jelenti, hogy amit az oldalra feltöltöttél, az máshol nem jelenhet meg.

Ha kedvet kaptál a munkához, láss hozzá! Íme néhány oldal ahol elkezdheted:

Írj egy hozzászólást, és hagyj hátra egy visszakövethető linket a weboldaladról.