Kihívás: mondj le az okostelefonodról 10 percre egy nemes cél érdekében!

UNICEF Tap Project 2014Ebben az évben az UNICEF már nyolcadik alkalommal szervezi meg a Tap Project (Csap Projekt) nevű kezdeményezését, melynek célja, felhívni a figyelmet a világ egyes területein uralkodó vízhiány globális jelentőségű problémájára. Az idei alkalommal a szervezet egy különleges és aktuális ötlettel kampányol: egy mobil alkalmazást készítettek, amely által a vízhiányban szenvedő gyerekek segítséget kaphatnak. A kampányt, melynek szponzora a Giorgio Armani, a jelenkor elvárásaihoz igazították, amelyben a Like gomb megnyomása aktivista tevékenységként is értelmezhető. A készítők szeretnék szemléltetni a hatalmas szakadékot, az ebédidejük közben Instagram-mot használó személyek és a 768 millió ember között, akik nem jutnak ivóvízhez – mutat rá a FastCoCreate. Ugyanakkor 1,400 gyermek hal meg naponta a víz útján terjedő betegségektől, valamint az egészségügyi ellátás hiányától.

UNICEF Tap Project 2014
A tény, hogy manapság az okostelefont használó személyek többsége egy percre sem tud megválni készülékétől, tökéletes insight-ot biztosított a kampányon dolgozóknak. Az alkalmazás készítői ezt a tényt használták fel, hogy rámutassanak egy, a fejlett országok lakosai számára, láthatatlan problémára: az ivóvíz hiányára.
„Nehéz, más helyébe tenni magad, főként, ha egy olyan gyerekről van szó, aki a világ másik felén él. Ezért, ha lemondasz valami olyasmiről, ami fontos számodra, lehetőséged lesz legalább rávilágítani a problémára. Az egyik ok, amiért az UNICEF Tap Project még mindig nagy figyelemnek örvend az emberek körében, az, hogy ezt a kampányt összekötjük a nagyvárosi helyzetekkel, azért, hogy az emberek hatékonyabban be tudjanak kapcsolódni a projektbe egy nemes cél érdekében.” – nyilatkozta Johan Gerdin, az applikáció egyik készítője.

Az alkalmazás nagyon egyszerű: mindössze egy okostelefon és internet hozzáférés szükséges hozzá. Az uniceftapproject.org weboldalra kattintva (okostelefonról), minden egymás után következő 10 perc, amely alatt nem használod az okostelefonodat, egy lehetőség arra, hogy egy gyereknek biztosítva legyen a napi ivóvíz adagja. Kipróbáltuk, működik! Amíg a percek telnek érdekes információkat tudhatsz meg az ivóvízről, az UNICEF tevékenységéről, fotók és statisztikai adatok formájában. Ezen kívül, meg fogod látni, hogy mi minden mással tudsz addig foglalkozni, amíg az okostelefonod “dolgozik”.

UNICEF Tap Project 2014UNICEF Tap Project 2014UNICEF Tap Project 2014

Ez egy jelképes gesztus, viszont, egész biztosan többet ér, mint a passzivitás vagy egy egyszerű Like a Facebook-on. Te kibírod 10, vagy akár 30 percig, hogy ne használd a telefonodat? Legyen ez egy kihívás számodra, lehet, hogy életeket menthetsz vele!

Forrás: Fast CoCreate

Írj egy hozzászólást, és hagyj hátra egy visszakövethető linket a weboldaladról.