Miért érdemes (kis- és közép)vállalkozásoknak is használni a Pinterestet?

Miért érdemes vállalkozásoknak is használni a Pinterestet?Egyre többször merül fel a Pinterest név napjainkban, azonban sokan nincsenek tisztában azzal, hogy milyen előnyök származhatnak abból, ha egy vállalkozás az egyéb közösségi médiafelületek mellett a Pinterestet is használja. Tudniillik nemcsak személyes célokra használhatjuk ezt a közösségi platformot, ugyanis olyan előnyöket rejt magában, amelyeket a vállalkozások is élvezhetnek.

Lássunk tehát 5 előnyt, amellyel a Pinterest megkönnyítheti vagy segítheti a vállalkozások dolgát:

1. Növelheti honlapunk forgalmát

A Pinterest egyik legerősebb tulajdonsága az, hogy növelheti honlapunk látogatottságát. A legtöbb Pinterest-es kép ugyanis az eredeti honlapra vezet vissza. A célcsoportunk tehát csak néhány kattintással a Pinterest kép-tengeréből egyenesen a honlapunkra kerülhet, ahol elolvashatja az általunk létrehozott tartalmakat vagy akár vásárolhat is. A Facebookhoz vagy Twitterhez hasonló közösségi médiafelületek célja, hogy embereket kapcsoljon össze, a Pinterest „dolga” pedig, hogy embereket kapcsoljon hozzá olyan dolgokhoz, amelyek iránt érdeklődnek. Így könnyebb elérni azokat, akik tényleg érdekeltek termékeinkben, szolgáltatásainkban stb.

Miért érdemes vállalkozásoknak is használni a Pinterestet?

2. Jobb pozíció a Google keresésekkor

A kereső-optimalizálás, mint tudjuk nagyon lényeges egy honlap esetében és nem könnyű elérni egy jó pozíciót a Google találatoknál sem. A Pinterest ebben is segítségünkre lehet. Ha létrehozunk egy boardot (mappát) a Pinteresten, az könnyen előnyös helyet kaphat a Google keresőben.

3. Növelheti a tartalmunk élettartamát

Ha a közönségünk megoszt valamilyen tartalmat, az több ideig „szem előtt” maradhat, „kézről-kézre” kerülhet.

Miért érdemes vállalkozásoknak is használni a Pinterestet?

4. Segíthet az eladásban

A Pinterest segít összegyűjteni az általunk érdekesnek vagy fontosnak tartott dolgokat. Az emberek sok esetben olyasmit „pinnelnek”, amire vágynak, vagy amiért hajlandóak pénzt kiadni. A Pinterest könnyen összekapcsolja az online üzleteket a vásárolni kívánó személyekkel is.

5. Növelheti termékeink/szolgáltatásunk elérését

A Pinterest népszerűsége folyamatos fejlődésben van globális szinten. Jelenleg 20 nyelven érhető el és folyamatosan növekszik. Annak ellenére, hogy elsődlegesen nem annyira szociális felület, mint a Facebook, itt is kapcsolatba lehet lépni vásárlókkal, eladókkal, de könnyen lehet üzleti kapcsolatokra is szert tenni.

Forrás: OhSoPinteresting

Írj egy hozzászólást, és hagyj hátra egy visszakövethető linket a weboldaladról.