Újdonságok a közösségi médiából: 2013 ősz V.

Facebook - Twitter - YouTube - Pinterest - LinkedInEzen a héten sem maradhat el összeállításunk a közösségi média újdonságairól. Az elmúlt időszakban szép számban jelentek meg friss információk, amelyeket most veletek is megosztunk. Az e heti válogatás egészen változatos, sok különböző témát érint és közösségi platformot, lássuk hát melyek ezek.

Facebook

1 milliárd dollár a Snapchatért?
Megvásárolná a Snapchat nevű fotó-megosztó szolgáltatást a Facebook, állítja a Mashable a Wall Street Journal-re hivatkozva. A kaliforniai közösségi oldal 1 milliárd dolláros ajánlatot tett a Snapchat-ért, ajánlatukat azonban elutasították. Az összeg megegyezik azzal, amelyet korábban a szintén fotó megosztást nyújtó Instagram-ért fizettek. A Snapchat megvásárlásával a Facebook egy újabb népszerű fotó-megosztó alkalmazást húzhatna ki a konkurencia sorából, továbbá vonzóbbá válhatna az amerikai fiatalok körében.

A Facebook megvásárolná a Snapchat-et

Twitter

17-20 dollárba fog kerülni egy Twitter részvény
Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a következő hetekben tőzsdére lép a Twitter, és ez alkalomból 70 millió részvényt készül kibocsájtani, amelyek ára 17 és 20 dollár között mozog majd. Ez azt jelenti, hogy a mikroblog szolgáltatás akár 1,4 milliárd dollárra is szert tehet az első nyilvános kibocsájtás nyomán. Közben az is kiderült, hogy a Twitter a New York-i tőzsdén fogja áruba bocsájtani részvényeit, azonban még mindig ismeretlen a tőzsdére lépés pontos dátuma. A jelenlegi számok alapján a Twitter piaci értéke elérné a 11 milliárd dollárt – jelenti a Mashable.

Twitter részvények

YouTube

Megvannak a jelöltek, kezdődhet a szavazás
Néhány hete már írtunk a YouTube Music Awards-ról, a videómegosztó zenei díjátadójáról, azonban most újabb részletek derültek ki az eseményről. A YouTube ugyanis bejelentette a jelölteket, akikre a különböző kategóriákban szavazni lehet és el is indította a szavazást. A jelölteket a felhasználók tevékenysége alapján határozták meg, figyelembe véve a megtekintéseket, kedveléseket, hozzászólásokatés feliratkozásokat. A rajongók 6 különböző kategóriában választhatnak győztest, és ehhez nem kell mást tenniük mint megosztani a jelöltek számára külön erre a célra készített videókat a Facebook-on, a Twitter-en és a Google+-on. A díjátadó gálára november 3-án kerül sor és élőben követhető lesz videómegosztón. A kategóriák és a jelöltek teljes listája megtekinthető a YouTube blogján, a jelöltek videói pedig a YouTube hivatalos csatornáján.

YouTube Music Awards szavazás

Pinterest

Megállapodás a Getty Images-el
A Pinterest pénteken jelentette be, hogy megállapodást kötött a Getty Images fotóügynökséggel, melynek célja, hogy részletesebb információkat jelenítsenek meg felhasználók által közzétett képekről. Ha a felhasználó egy Getty képet tesz közzé az oldalon, akkor az arról elérhető adatok (leírás, fotós, dátum) megjelennek a kép mellett. Mivel az egyezséget csak nem rég kötötték meg, az új funkció csak a következő hónapok során kerül bevezetésre. Bővebb információk a megállapodásról a cég blogbejegyzésében olvashatók.

Pinterest - Getty Images megállapodás

LinkedIn

Újdonságok mobil eszközökre
A LinkedIn néhány újdonságot jelentett be az elmúlt napok során, amelyek kifejezetten a mobil eszközök használóit célozzák meg. Elsőként bejelentettek egy új email bővítményt az iOS rendszerre, amely révén a felhasználók részletes információkat kaphatnak arról a személyről, akitől üzentet kaptak. Az új szolgáltatás a LinkedIn Intro nevet kapta és fő újdonsága az, hogy megtudhatunk néhány alap információt az aktuális levél küldőjéről, anélkül, hogy elhagynánk az email alkalmazást. Ezen kívül a LinkedIn frissítette az iPad alkalmazását, illetve a Pulse nevű tartalom áttekintő applikációját, új funkciókkal bővítve azokat. További részleteket a Mashable cikkéből tudhatunk meg.

iOS LinkedIn Intro

A bemutatott újdonságokat 2013 október 21 – 27 között jelentették be.

Írj egy hozzászólást, és hagyj hátra egy visszakövethető linket a weboldaladról.