Újdonságok a közösségi médiából: 2013 ősz VI.

Facebook - Twitter - Google+ - PinterestEzen a héten sem maradhat el összeállításunk a közösségi média újdonságairól. Az elmúlt időszakban szép számban jelentek meg friss információk, amelyeket most veletek is megosztunk. Az e heti válogatás is egészen változatos, több különböző platformot érint, jelentős újításokról számol be, lássuk hát melyek ezek.

Facebook

Már a kurzorunkat is követik
A legnagyobb közösségi oldal egy olyan technológiával kísérletezik, amely követi és begyűjti a felhasználók tevékenységét a weboldalon, valamint a kurzor mozgását is képes megfigyelni – írja a Mashable a Wall Street Journal-re hivatkozva. Az új technológiát jelenleg a felhasználók egy kis csoportján tesztelik. A fejlesztés azért jelentős, mert így megállapítható, hogy a felhasználó hol állítja meg hosszabb ideig a kurzorát, tehát hová érdemes a hirdetéseket elhelyezni. A Facebook a tesztek alapján dönti el, hogy folytatja-e és kiterjeszti-e ezt az adatgyűjtési módszert.

Facebook kurzor követés

Frissített Messenger alkalmazás
A Facebook teszteli az új Messenger nevű üzenetküldő alkalmazását, amelyben néhány új funkciót vezet majd be. Az új verzióban könnyedén elkülöníthető lesz, hogy mely ismerőseink használják éppen az applikációt a nevük mellett megjelenő Messenger ikon alapján. Egy másik fontos újítás, hogy ezután azoknak is küldhetünk üzenetet az alkalmazáson keresztül, akik nem barátaink Facebook-on, de ismerjük a telefonszámukat – ehhez azonban meg kell erősítenünk a telefonszámunkat. Megújult az applikáció kinézete is, könnyebbé és gyorsabbá téve annak használatát. A frissítést egyelőre Androidon tesztelik, de a következő hetekben minden iOS és Android felhasználó számára elérhetővé fog válni. Mindezekről bővebben olvashatunk a Facebook blogbejegyzésében.

Új Facebook Messenger alkalmazás

Twitter

Képek és videók a hírfolyamban
A Twitter alapértelmezetté tette a képek és videók megjelenítését az oldalon, tehát ezután nem kell külön ráklikkelnünk a kép vagy videó linkjére, hogy megnézhessük azt. Fontos megjegyezni, hogy a funkció csak a Twitter-re feltöltött képek és a Vine videók esetében működik, más külső szolgáltatások esetében nem. Kisebb frissítést kapott a mobil applikációk megjelenése is, ezután egyenesen a tweet alatt találhatjuk a válaszolás, a retweet és a kedvencekként való megjelölés opciókat. Az újítások mind a webes felületen, mind pedig a mobil applikációkban elérhetővé váltak a hét folyamán – tudhatjuk meg a Twitter blogjáról.

Twitter hírfolyam - képek és videók

Google+

18 új funkció a közösségi oldalon
A Google+ nem kevesebb mint 18 új funkció bevezetését jelentette be kedden. Jelentősebb frissítéseket kapott a Hangouts funkció, és a képek kezelése. A Google új statisztikákat is közölt, kiderült, hogy a közösségi oldalnak már 540 millió aktív felhasználója van, ha a Gmail-en keresztüli belépéseket is beleszámítjuk, és 300 millió azok száma akik közvetlenül a közösségi oldalt keresik fel. Hosszú lenne minden új funkciót ebben a rövid összefoglalóban felsorolni, ezért azt javasoljuk, hogy aki részletesen kíváncsi az újdonságokra, az keresse fel a Google hivatalos blogját, ahol alaposan tájékozódhat a fejlesztésekről. A frissítés a napokban minden felhasználó számára elérhetővé válik.

Google Plus - Új funkciók

Pinterest

Bevezetik a kapcsolódó pin-eket
A közösségi platform egy új funkciót tesz elérhetővé az elkövetkezőkben, amely a Related Pins (Kapcsolódó Pinek) elnevezést kapta és a weboldalon található tartalmak felfedezését kívánja megkönnyíteni. Az oldal a korábban kedvelt és elmentett pinek alapján fog olyan tartalmakat ajánlani, amelyek érdekelhetnek bennünket. A felajánlott pineket lesz lehetőségünk értékelni is, tehát ha tetszik egy tartalom, akkor még többet láthatunk belőle a jövőben, ha pedig nem, akkor többször nem fogunk hasonló javaslatokat kapni – áll a Pinterest hivatalos blogjában. Az új funkció fokozatosan kerül bevezetésre, figyelembe véve a felhasználók visszajelzéseit.

Pinterest - Related Pins

A bemutatott újdonságokat 2013 október 28 – november 3 között jelentették be.

Írj egy hozzászólást, és hagyj hátra egy visszakövethető linket a weboldaladról.