» Bejegyzések Könyvek kategóriában a Kommunikációs Blogon:

Matthew Healey – Mi az a branding?

Matthew Healey – Mi az a branding?Matthew Healey „Mi az a branding?” című könyve sok szempontból kielégítő választ nyújt a kérdésre, három részben taglalva a márkaépítés témakörét. A kiéleződő piaci versenyhelyzetben egyre nagyobb szerepe lesz a brandingnek a termékek, szolgáltatások, szervezetek és földrajzi helyek siker felé vezető útján. Tovább »

Hogyan adj el egy homárt?

Bill Bishop: Hogyan adj el egy homárt?Kevés olyan szakkönyv létezik, melynek, ha egyszer neki fogsz olvasni, nem is akarod abbahagyni, annyira érdekes. Bill Bishop, Hogyan adj el egy homárt című könyve is ebbe a kategóriába sorolható, legalábbis nálam mindenképp. A könyv megvásárlása után a kezembe vettem, azzal a céllal, hogy elolvasom a Tovább »

Buyology – avagy igazságok és hazugságok, amiért vásárolunk

Buyology - Martin LindstromGondolkodtál-e már azon, hogy miért vásárolsz meg egy terméket? El tudod képzelni, hogy mennyi minden zajlik le agyadban, amíg elhatározod, hogy az adott terméket fogod megvásárolni? Mindezekre a kérdésekre biztosan választ kapsz, ha elolvasod Martin Lindstrom Buyology – azaz az igazságok és hazugságok, amiért Tovább »

Geoffrey Randall – Márkázás a gyakorlatban

Geoffrey Randall – Márkázás a gyakorlatbanHabár, a mai rohanó világunkat tekintve, már egy kissé elavultnak tekinthető, az eredetileg 1997-ben megjelent „Márkázás a gyakorlatban” című könyv sok olyan információt tartalmaz, amelyek napjainkban sem veszítettek érvényességükből. Geoffrey Randall könyvének magyar fordítása 2000-ben jelent Tovább »

Kevin Roberts – Lovemarks

Kevin Roberts - Lovemarks - Jövő a márkák utánLovemarks – Jövő a márkák után című könyvben, vagy inkább, a könyv tervezését tekintve, élmény-kiadványban, a Saatchi & Saatchi vezérigazgatója, Kevin Roberts írja le tapasztalatait és a márkákkal kapcsolatos vízióját. Annak ellenére, hogy 2004-ben adták ki, a könyvben tárgyalt kérdések és a bemutatott esettanulmányok Tovább »

Luminiţa Oprea – Vállalati társadalmi felelősségvállalás

Luminiţa Oprea: Vállalati társadalmi felelősségvállalásHazánkban a vállalati társadalmi felelősségvállalás fogalma, csak az utóbbi években vált ismeretté a vállalatok körében. Luminiţa Oprea Vállalati társadalmi felelősségvállalás (Responsabilitate Socială Corporatistă) című könyve, az első román nyelvű könyv CSR témában, mondhatni úttörő, ezért is tárgyalja a szerző Tovább »

Szvetelszky Zsuzsanna – Noé márkája. Variációk a tudatos vásárlásra

Szvetelszky Zsuzsanna - Noé márkájaBizonyára már veled is megtörtént, hogy hiába írtál vásárlási listát, a kosárba végül több termék került, mint amennyit előre megterveztél. Az ilyen és hasonló esetek kiküszöbölésére, valamint vásárlási szokásaink tudatosítása és javítása céljából íródott a „Noé Márkája” című könyv, melyben a szerző korábban Tovább »

Aneta Bogdan – Branding a keleti fronton

Aneta Bogdan - Branding a keleti frontonEgy nagyszerű könyv melyben az egyik romániai vezető branding ügynökség, a Brandient társtulajdonosa, megosztja szakmai tapasztalatait, amelyet az elmúlt húsz év során halmozott fel.
Aneta Bogdan, Branding a keleti fronton (Branding pe frontul de Est) című könyve a Brandient Tovább »