Hogyan adj el egy homárt?

Bill Bishop: Hogyan adj el egy homárt?Kevés olyan szakkönyv létezik, melynek, ha egyszer neki fogsz olvasni, nem is akarod abbahagyni, annyira érdekes. Bill Bishop, Hogyan adj el egy homárt című könyve is ebbe a kategóriába sorolható, legalábbis nálam mindenképp. A könyv megvásárlása után a kezembe vettem, azzal a céllal, hogy elolvasom a bevezetőt, hogy megtudjam, miről szól a könyv. Fél óra múlva azon találtam magam, hogy már rég túl vagyok a bevezetőn és a könyv több mint negyedét elolvastam.

Nézzük, miről szól a „homáros könyv”:
Bill Bishop az újságírói egyetem elvégzése előtt, közben és után, több mint száz munkahelyet kipróbálva, döntötte el, hogy többé nem lesz alkalmazott és létrehozza saját marketing ügynökségét – amelyet azóta is sikeresen vezet. Az évtizedek során több mint 4000 vállalkozásnak segített a fejlődésében, ezáltal jelentős mennyiségű tapasztalatot szerzett, amely egy részét megosztotta a nagyvilággal is, így született meg a könyv.

Bill Bishop: Hogyan adj el egy homárt?A 16 fejezet egy-egy történetet tartalmaz, melyeken keresztül a szerző bemutat néhány jól bevált marketing megoldást. Minden esetben a szerző segítségül hívja mentorát, Marketing Mike-ot, akinek a kisujjában van minden, amit a marketingről tudni kell, sőt a ötleteit is megosztja a szerzővel, aki ezeket felhasználva sikeresen segít ügyfelei vállalkozásainak a problémáin.
Érdekes párbeszédek teszik kerekké a történeteket, melyek a leghétköznapibb problémákat vázolják fel, ami egy vállalkozás életében megtörténhet. Marketing Mike ötletei nemcsak briliánsak, hanem végtelenül egyszerűek is, hiszen a legtöbb esetben csupán a nézőpont megváltoztatására van szükség. Rengeteget tanulhat az olvasó a történeteken keresztül nemcsak a marketing és az eladás világáról, hanem az emberi gondolkodásról is.

Gondoltad volna, hogy ha egy kérdést másképp fogalmazol meg, az eladások az egekig is emelkedhetnek? Az apró trükkök mellett olyan alapfogalmakkal is találkozhatunk a könyvben, mint a mézesmadzag, a három doboz stratégiája, az első kliens csapdája, stb. Természetesen az is ki fog derülni, még az elején, hogy miként sikerült eladnia a szerzőnek, amikor pincérként dolgozott, 1400 darab homárt három hónap alatt, megnyerve ezáltal a pincérek versenyét (a második helyezett ezzel szemben 90 homárt adott el ugyanennyi idő alatt).

Vállalkozóknak, eladással foglalkozóknak, marketing iránt érdeklődőknek egyaránt ajánlott ez a könyv, amely elsősorban egy üzleti útmutató szerepét hívatott betölteni. A nagysikerű könyvet 12 nyelvre fordították le és 25 országban árusítják. Én román nyelven olvastam, 125 oldalas, az ALL kiadó kiadásában. Érdemes belelapozni, könnyű kis olvasmány, melyből rengeteg fogsz tanulni. Az biztos, hogy elolvasása után, már nem úgy fogod látni az eladással (de nemcsak) kapcsolatos dolgokat, mint azelőtt.

Írj egy hozzászólást, és hagyj hátra egy visszakövethető linket a weboldaladról.