» Bejegyzések Márka kategóriában a Kommunikációs Blogon:

Pozicionálás – Harc a vevők fejében elfoglalt helyért

Pozicionálás – Harc a vevők fejében elfoglalt helyértA márkaépítés első lépései közé sorolhatjuk azt a folyamatot, amikor meghatározzuk, hogy vállalkozásunkat, termékünket vagy szolgáltatásunkat milyennek szeretnénk látni és láttatni, illetve, hogy kiknek szánjuk. Ezt a folyamatot nevezzük pozicionálásnak. A pozicionálás fogalmát Jack Trout mutatta be 1969-ben. Tovább »

A 3 legcukibb reklámszpot, amit valaha láttál

A 3 legcukibb reklámszpot, amit valaha láttálA McVitie’s, az egyesült királyságbeli kekszeket gyártó vállalat, legutóbbi kampányában úgy döntött, hogy kihasználja az emberek határtalan vágyát a kis állatok iránt és olyan cuki szpotokat fog a nagyközönség elé dobni, amitől mindenki olvadozni fog. A Grey London ügynökség dolgozott az ügyön és sikerült is Tovább »

10 éves a Facebook

10 éves a Facebook2004. február 4. Ezen a napon indult hódító útjára a Facebook, a közösségi oldal, amely egy egyetemi bentlakás szobájából indult, mára pedig már több mint egy milliárd embernek segít a mindennapi kapcsolattartásban. Az elmúlt 10 év jelentőségéről Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, is megemlékezett egy Tovább »

Mi a márkázás? – az alapok

Mi a márkázás? – az alapokGondolkodtál már azon, kedves olvasó, hogy miért éppen azt a szappant vagy üveg sört emeled le a polcról, amikor a szupermarket bő kínálata áll rendelkezésedre? Nos, erre egy igen egyszerű, bár mégis a nagyközönség számára ködös fogalom lehet a válasz, ami nem más, mint a termékek gyártói által alkalmazott fogás Tovább »

B.Ú.É.K.

Boldog Új Évet kíván a kommunikációs blog szerkesztősége

Nézd, mit mutatok! – avagy a vírusmarketing és a vírusvideók népszerűsége

vírusmarketing és vírusvideókBizonyára már ti is kaptatok ismerősöktől vagy haveroktól olyan linket, amelyet lelkesen ajánlottak figyelmetekbe, hogy nézzétek meg, ha egy jót akartok nevetni, valami poénos vagy érdekes dolgon. Mi lehet ennek a hátterében? Vajon a véletlen művei ezek a videók? A vírusmarketing nem egy újszerű dolog, bár Tovább »

John Lewis karácsonyi reklámszpot: A medve és a mezei nyúl – a kulisszák mögött

John Lewis karacsonyManapság a karácsony nem is lenne az igazi a fahéj és fenyőillat, a finom sütik, na meg John Lewis könnyfakasztó reklámszpotjai nélkül. Az utóbbi években az angol üzletlánc nagy visszhangot keltett karácsonyi szpotjaival, olyannyira, hogy mára már sokak tűkön ülve várják, hogy miként sikerül felülmúlnia saját magát az új Tovább »

Neveljünk „rothadt” cégből gyümölcsöző vállalkozást

Rothadt cégből gyümölcsöző vállalkozásMit kezdjünk, ha nem minden úgy alakult vállalkozásunkkal, ahogy szerettük volna? Hogyan lehet egy, már a veszteségesség útján elindult céget megmenteni? Hogyan tanuljunk a kudarcokból? – ilyen és ehhez hasonló kérdésekre fogunk választ kapni november 9-én, a „Rothadt cégből gyümölcsöző Tovább »

Marketeam tehetségtábor Torockón – avagy marketingről, közösségi médiáról, online- és vírus reklámokról egy helyen

Marketeam tehetségtábor TorockónAz elmúlt hétvégén, 2013. október 25 és 27 között, a Marketeam szakkollégium ismét megszervezte a Marketeam tehetségtábort Torockón. Ha röviden kellene összefoglalnom, azt mondanám: összekötötte a nagyon kellemest a nagyon hasznossal. Számos érdekes előadás volt, az előadók nyíltan és segítőkészen Tovább »

Buyology – avagy igazságok és hazugságok, amiért vásárolunk

Buyology - Martin LindstromGondolkodtál-e már azon, hogy miért vásárolsz meg egy terméket? El tudod képzelni, hogy mennyi minden zajlik le agyadban, amíg elhatározod, hogy az adott terméket fogod megvásárolni? Mindezekre a kérdésekre biztosan választ kapsz, ha elolvasod Martin Lindstrom Buyology – azaz az igazságok és hazugságok, amiért Tovább »