» Bejegyzések Marketing kategóriában a Kommunikációs Blogon:

Nézd, mit mutatok! – avagy a vírusmarketing és a vírusvideók népszerűsége

vírusmarketing és vírusvideókBizonyára már ti is kaptatok ismerősöktől vagy haveroktól olyan linket, amelyet lelkesen ajánlottak figyelmetekbe, hogy nézzétek meg, ha egy jót akartok nevetni, valami poénos vagy érdekes dolgon. Mi lehet ennek a hátterében? Vajon a véletlen művei ezek a videók? A vírusmarketing nem egy újszerű dolog, bár Tovább »

Marketeam tehetségtábor Torockón – avagy marketingről, közösségi médiáról, online- és vírus reklámokról egy helyen

Marketeam tehetségtábor TorockónAz elmúlt hétvégén, 2013. október 25 és 27 között, a Marketeam szakkollégium ismét megszervezte a Marketeam tehetségtábort Torockón. Ha röviden kellene összefoglalnom, azt mondanám: összekötötte a nagyon kellemest a nagyon hasznossal. Számos érdekes előadás volt, az előadók nyíltan és segítőkészen Tovább »

Mi fán terem a márkázás? Marketing Nyílt Napokat szervezett a MarkeTeam szakkollégium

Mi fán terem a márkázás?  Marketing Nyílt NapokAz elmúlt hétvégén megnőtt az egy négyzetméterre jutó márkák sűrűsége a kolozsvári Közgazdasági és Gazdálkodástudományi karának épületében. A MarkeTeam szakkollégium ugyanis már harmadik alkalommal szervezte meg a Marketing Nyílt Napokat. A márka és márkázás témáját közelítette meg a Tovább »

Reklámok, nonverbális jelek és CSR. Eszközök az egyéni és szervezeti kifejezésre

3. Kommunikációs NapokIsmerős hely, ismerős arcok, ismert előadók, újra Kommunikációs Napok voltak Kolozsváron. A Fejezd ki magad mottóra épült konferencia szervezői, színes témákkal várták az érdeklődőket: szó volt a kommunikáció felelősségéről, a non-verbális kommunikáció erejéről, a társadalomról, a mobiltelefonok világáról, és Tovább »

Szimpatikus gengszter, bohóc és kis angyal. Miről szól a költséghatékony online marketing?

Szimpatikus gengszter, bohóc és kis angyal. Miről szól a költséghatékony online marketing?Október 18-án, pénteken zajlott a Mire kattint a székely című online marketing konferencia, a székelyudvarhelyi Septimia Wellnes & SPA és szabadidőközpont konferencia termében. Az Eko Media Group által szervezett konferencián mintegy 60 személy vett részt, többségük székelyföldi vállalkozó, de nagy számban voltak Tovább »

A sikeres online vállalkozások titka

Online Business Ideas MarosvásárhelyOnline kampányok, online szereplés, online népszerűsítés, közösségi média jelenlét – címszavakban így foglalhatnánk össze a csütörtökön megszervezett Online Business Ideas konferencia témáit. A „Business Conference by ADESCO” sorozat első konferenciáján a hazai online piac meghatározó szakemberei Tovább »

Az online kampányok hatékonyságának mérése Röviden a ROI-ról – a befektetési megtérülésről

Online kampányok hatékonyságaAz online népszerűsítési kampányok előnye a klasszikus offline-ra alapozó kampányokkal szemben, hogy sokkal pontosabban, egyszerűbben és olcsóbban mérhetőek.
A kampány céljától függetlenül – ami irányulhat egy adott termék népszerűségének növelésére, márkaépítésre, közvetlen eladás serkentésére vagy potenciális Tovább »

Beszámoló: Magyar Tudomány Napja Erdélyben – Közgazdaságtudományi szekció

Magyar Tudomány Napja ErdélybenNovember 19 és 20 között került sor a Magyar Tudomány Napja Erdélyben 9. fórumára, az Erdélyi Múzeum Egyesület szervezésében.
A kommunikációs blog csapata is részt vett az eseményen, pontosabban a Közgazdaságtudományi szekció marketing – turizmus blokkjában tartott előadásokon. Tovább »

Lájkoltuk a második OKOS konferenciát

OKOS konferencia 2.0Márkaépítés és netes pletykák volt a témája az immár második alkalommal megrendezett Online Kommunikációs Stratégiák konferenciának. Az előadások többsége az online környezet adta lehetőségeket taglalta, nagy hangsúlyt fektetve a közösségi médiára. Jelenünkben a közösségi oldalak szinte észrevétlenül életünk Tovább »