» Bejegyzések Média kategóriában a Kommunikációs Blogon:

“Nem hiszem, hogy a manna megszűnése jelentősen befolyásolná a tartalomfogyasztási szokásaimat.” – Soós Róbert

Soós RóbertNemrég olvashattuk a szomorú hírt, miszerint február 1-től megszűnik a manna.ro élményportál és a kukker.ro videómegosztó működése. A megrázó hír hallatán több olvasó is hangot adott a véleményének, a legtöbbjüket sokkolóan érintette a bejelentés. A miértekről és a jövőről kérdeztük Soós Róbertet az élményportál Tovább »

Egy énekesnő és a Photoshop találkozása

Egy énekesnő és a Photoshop találkozásaMagyar zenei klipre figyelt fel a külföldi sajtó a napokban. Csemer Boglárka, művésznevén Boggie, Parfüm című videója ugyanis nem mindennapi alkotás. A klip a napjainkban természetessé vált digitális utómunkát és annak eredményét mutatja be egyszerű és egyben szórakoztató módon. Tovább »

Abercrombie & Fitch a legnagyobb divatmárka hajléktalanoknak

Abercrombie & Fitch a legnagyobb divatmárka hajléktalanoknakAz Abercrombie & Fitch-nek, az egyik legismertebb amerikai divatmárkának, már egy ideje telik a pohara a vásárlóknál, most azonban az utolsó csepptől kicsordult a pohár. A történet kezdete már évekkel ezelőttre vezethető vissza, amikor a vállalat vezérigazgatója Mike Jeffries vállalhatatlan dolgokat kezdett nyilatkozni Tovább »

Fény derült a fesztivál titkokra

Fény derült a fesztivál titkokraÁprilis 20-án a BBTE Politika-,Közigazgatás- és Kommunikáció karának épületében kíváncsiskodhattak a fesztivál-lázban égők. A plakátragasztókból lett főszervezők minden kérdésre válaszoltak, és személyes történetekkel szórakoztatták a nagyérdeműt a Fesztivál titkok című rendezvényen. Tovább »

Nyerő az éghajlatváltozás – kommunikációs klíma az idei ETDK-n

Nyerő az éghajlatváltozás – kommunikációs klíma az idei ETDK-nA kommunikációtudomány területe ezúttal is érdekes csomópontnak bizonyult a XIV. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) résztvevői számára. Éghajlatváltozásról, városimázs-ranglistáról, Tusványosról és többszörös önreflexivitás jegyében a kolozsvári ETDK-ról is szó esett a kommunikáció Tovább »

Újságírás vagy PR?

Újságírás vagy PR?Kommunikációs hallgatókban rengetegszer megfogalmazódik a kérdés a pályaválasztást illetően: melyik területet válassza? Az újságírást, a közkapcsolatokat vagy netalán más kommunikációhoz közelálló szakterületet?
Habár a közkapcsolatok térségünkben még Tovább »

Izland megihleti a világot

Inspired by Iceland

Hónapokig tartó, világszintű médiavisszhangot generált Izlandnak a márciusban kitört vulkán, és az abból keletkező hamufelhők, amelyek Európa légi forgalmát többször is megbénították. Nem feltétlenül volt ez pozitív hatással a sziget turistaforgalmára, ám ismertségét mindenképp növelte. Tovább »

Film a poszt-média korban

XIII. Film- es Mediatudomanyi Konferencia Erdelyben

A mozi százéves évfordulója óta intenzív viták zajlottak a filmtudomány és a filmkritika berkeiben a mozi médiumának elkerülhetetlen haláláról, számos filmrajongó szellemben írt cikk jelentette be a mozi végnapjait, és gyászolta egy korszak elmúlását, miközben a médiatudomány új irányzatai olyan fogalmakat Tovább »

Erdély Tv – szakmaiság és minőség?

erdely_tv_logo

Magyar nyelvű televízió Erdélynek
2008 szeptember 15-én kezdte el próbaadásai készítését az Erdélyi Magyar Televízió. A marosvásárhelyi székhelyű televíziót a Janovics Jenő Alapítvány működteti, főként a magyar állami támogatásból . „Olyan közszolgálati televízió kíván lenni, amely a híreket objektíven Tovább »

Megjelent a Media & Advertising évkönyv

media_advertising

Március 31-én, szerdán, a Mediafax megjelenteti a Media & Advertising évkönyv 2010-es kiadását. Az évkönyv különböző kutatások eredményeit tartalmazza a médiafogyasztás és reklám területein. A kutatásokat a 360insights bonyolította le 800, 16-64 év közötti, városon élő személy, közreműködésével. Tovább »