» Bejegyzések Oktatás kategóriában a Kommunikációs Blogon:

Félsz a nyilvános beszédtől? 8 + 1 tipp az izgulás leküzdésére

Félsz a nyilvános beszédtől? Tippek az izgulás leküzdéséreSokan a nyilvános szereplést és a közönség előtt történő megszólalást az emberek egyik legnagyobb félelmének tartják. Amikor több ember előtt kell megszólalni, sokunkat elönt a félelem, a lámpaláz. Igaz, hogy folyamatos gyakorlással és tanulással egyre csökkenhet az izgulás mértéke, a kezdőknek azonban szükségük Tovább »

20 jótanács pályakezdőknek

20 jótanács pályakezdőknekMindannyiunk életében eljön az a pillanat, amikor az egyetemi képzés befejeztével, vagy akár az előtt, munkába kell állnunk első munkahelyünkön. Ilyenkor egy új, ismeretlen terepre lépünk, ahol számos új kihívással kell szembenéznünk. Cikkünkben 20 olyan tanácsot olvashattok, amely megkönnyítheti és Tovább »

Merülj bele. Olvass. Bárhol, bármikor.

Merülj bele. Olvass. Bárhol, bármikor.Digitális világunkban egyre kevesebb időt szentelünk az olvasásra. Ez sajnos nemcsak az átlagemberek körében jellemző, a diákok között is nagyon elterjedt a „nem olvasok könyvet” jelenség. A közösségi média és a digitális kütyük használata lassan kiszorítja az olvasást az ember napirendjéről. Sajnos manapság az Tovább »

Don’t believe everything you think!

David Kelley - TEDEzzel a mondattal nemrég találkoztam Facebook-on. De én többre vágytam mint a Facebook bölcsességek, ezért tovább kutattam. Miért is ne hinnék el mindent amit gondolok? Például azért mert amit gondolunk, azt legelőször valójában lehet, hogy nem is mi gondoltuk, hanem valaki más, aztán addig hajtogatta Tovább »

Oktatás – új kategória a kommunikációs blogon

Oktatásról a kommunikációs blogonA felsőoktatás kérdése már több mint 5 éve foglalkoztatja a kommunikációs blog blog alapítóit. Kommunikációs alapképzésen és PR menedzsment illetve reklám és márka mesterképzésen vettek részt. Ami a szakma gyakorlatát illeti, az elmúlt 6 évben tervezőgrafikusként, online marketingesként is tevékenykedtek. Tovább »

Kommunikációs mesteri képzés: belevágjunk?

Kommunikációs mesteri képzés: érdemes-e belevágni?Április 14-én fókuszcsoportos beszélgetést szerveztek a II. éves kommunikáció szakos hallgatók, a marosvásárhelyi Sapientia egyetem kampuszában. A beszélgetés témája a mesteri képzés volt, a meghívottak értékes információkkal gazdagították a közeljövőben mesterizni vágyó (vagy nem vágyó) hallgatókat. Tovább »