» Bejegyzések PR kategóriában a Kommunikációs Blogon:

RE: Amikor én PR szakemberekre gondolok…

PR szakmaAz alábbiakban tükrözött PR szakember képe szándékosan sarkított. Meg vagyok győződve, hogy léteznek ennek a képnek ellentmondó szakemberek is. Remélem az elkövetkezőkben lehetőségem nyílik ilyen karakterű emberekkel megismerkedni, azonban eddigi tevékenységem során ezek a valódi Tovább »

Mit várhatunk a hazai PR piactól 2012-ben?

Mit várhatunk a hazai PR piactól 2012-ben?Az elmúlt években nyilvánvalóvá vált, hogy a digitalizáció és a közösségi média, valamint a kampányok készítése egyre jobban teret hódít a PR területén és háttérbe szorítja a sajtókapcsolatokat. A helyzet csak fokozódni fog 2012-ben, állítják hazánk legnagyobb PR ügynökségeinek menedzserei. Mielőtt betekintünk az idei év Tovább »

A Marson megtalálta a szakma jövőjét

Aradi József: A Marson megtalálta a szakma jövőjétAz ember, aki megjárta a Marsot, eljött a marosvásárhelyi Sapientia egyetemre is, hogy az összegyűlt hallgatóságnak meséljen a kommunikációs szakma jövőjéről. A nemzetközi stratégiai tanácsadóként is tevékenykedő Aradi (Schreiner) József, jelenleg a müncheni InterNetWire Communications GmbH Tovább »

A PR szakma befolyása évről évre nő, miközben a „közkapcsolatok” fogalom lejáratja a szakmát

A PR szakma befolyása évről évre nő, miközben a „közkapcsolatok” fogalom lejáratja a szakmátAz European Communication Monitor 2011 tanulmányának következtetései szerint 43 országban nőtt a PR szakterületén tevékenykedők bére és befolyása, ugyanakkor a megkérdezettek 42 százaléka szerint a „közkapcsolatok” (PR) fogalom lejáratja a szakmát. Mindezek annak a tanulmánynak a Tovább »

Beszámoló a III. PR Nyári Egyetemről

Beszámoló a III. PR Nyári Egyetemről Július 11-17. között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Műszaki és Társadalomtudományi Kara és a Magyar Public Relations Szövetség immár harmadik alkalommal szervezte meg Csíkszeredában a PR Nyári Egyetemet. A rendkívül sűrű egy hetes programon, amelynek témája idén a “Település. Tovább »

Az első PR-es állásom – hogyan kezdjem el?

Az első PR-es állásomSok kommunikációs diák nagy álma, hogy egyszer sikeres PR szakember legyen. Ennek eléréséhez, nagyon sok munkára és kitartásra lesz szükség. Az első PR-es állás megszerzéséhez, kis lépések vezetnek el, melyek megtétele nem lesz könnyű, de annál inkább motiváló. Már az ötlet megszületésekor felmerülnek a jól Tovább »

Újságírás vagy PR?

Újságírás vagy PR?Kommunikációs hallgatókban rengetegszer megfogalmazódik a kérdés a pályaválasztást illetően: melyik területet válassza? Az újságírást, a közkapcsolatokat vagy netalán más kommunikációhoz közelálló szakterületet?
Habár a közkapcsolatok térségünkben még Tovább »

Romanian PR Week – 8. alkalom

Romanian PR Week

Immár nyolcadik alkalommal rendezik meg hazánkban a Romanian PR Week-et. A rendezvényre ezúttal október 5-7 között kerül sor Bukarestben, a Köztársasági Palota I.Gh.Duca termében.
Az esemény magába foglalja a Nemzetközi PR Week Kongresszust, a PR Award Gála Estet és az Tovább »

Változnak a Danone reklámok Európában

danone_logo

Megváltoztatja az Actimel és az Activia márkájú joghurtjainak reklámját a francia Danone élelmiszergyártó vállalat. Több éven keresztül próbálták elismertetni a Danone reklámok a fogyasztókkal, hogy joghurtjaik fogyasztása egészségügyi előnyökkel jár. Ezek szerint a bifido-baktériumokat is tartalmazó Activia Tovább »

Kommunikációs Olimpiász – csak 2011-ben

olimpiadele_comunicarii

A Kommunikációs Olimpiász (Olimpiadele Comunicării) a legfontosabb rendezvény országunkban, olyan fiatalok számára, akik karriert szeretnének építeni reklám, PR vagy intézményes kommunikáció területén. Kreativitás, csapatmunka, szakmai ismeretek, kihívás, ötletek, stratégia, talán ezek a legmegfelelőbb szavak Tovább »